Locations / Sites

Borealis Stenungsund

Borealis Stenungsund

Borealis AB

Industrivägen
Sweden
Tel. +46 303 860 00
Fax: +46 303 864 49
Drift- och underhållsinformation

Alla meddelanden

Välkommen till Borealis i Stenungsund

Här arbetar vi med innovativa plast- och baskemikalielösningar. Vi har 950 medarbetare och är Sveriges enda tillverkare av polyetenplast (PE) som framförallt används inom rör- och kabelindustrin. I Stenungsund är vi världsledande inom plastmaterial som behövs för isolering i kraftkablar som leder energi över långa distanser, till exempel från vindkraftsparker till havs eller mellan länder och till och med mellan kontinenter.

Borealis i Stenungsund består av tre delar; krackeranläggningen, som förser alla kemiföretagen i Stenungsund med råvaror, polyetenanläggningen, som består av tre enheter som tillverkar olika typer av polyetenplast, samt vårt Innovation Center där cirka 100 personer dagligen arbetar med att utveckla nya och innovativa material och lösningar.

Läs mer om vår krackeranläggning, vår polyetenanläggning och vårt Innovation Center här.

Borealis produkter behövs

I det moderna samhälle vi lever i idag, är det en rättighet för alla människor att ha tillgång till rent vatten, fossilfri el, moderna kommunikationsvägar, färsk mat, mediciner och andra förutsättningar för god hälsa. Borealis innovativa kemiprodukter är nyckeln till en sådan värld.

Därför är Borealis mission att fortsätta utveckla lösningar för ett hållbart liv, för alla.

Nedladdningar

Certifikat

Alla dokument
Certifikat Stenungsund — ISO 50001
Certifikat Stenungsund — ISO 17025
Certifikat Stenungsund — ISCC EU
Certifikat Stenungsund — ISO 14001
Certifikat Stenungsund — ISO 9001